Case

Resana®: veel eiwit in een kleine portie

Renata Soliva Costa, Marketing Segment Manager

Natuurlijke ingrediënten voor specifiek voedsel

Leestijd:
2 minuten

Case De business group Ingrediënts levert natuurlijke ingrediënten voor veelal specifieke toepassingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Bijvoorbeeld gericht op jonge kinderen, ouderen, bij het leveren van prestaties en voor medische voeding. Een recente innovatie is Resana® Activating Protein – een oplossing die industriële klanten in staat stelt een hoge dosis proteïne te verwerken in kleine porties medische voeding. Dat is essentieel voor patiënten die moeite hebben met het innemen van voldoende voedsel.

Resana® helpt mensen met gezondheidsproblemen

Meer voedingsstoffen in een kleinere portie

“Resana® (‘weer gezond worden’ in het Latijn) helpt mensen met gezondheidsproblemen om aan hun voedingsbehoeften te voldoen,” vertelt Renata Soliva Costa, Marketing Segment Manager.
 “Compacting is een trend in de medische voeding waarbij je meer voedingsstoffen toedient in een kleinere portie. Ouderen met een zwakke gezondheid of mensen die in het ziekenhuis worden behandeld, staan vaak voor een dubbele uitdaging – ze hebben meer voedingsmiddelen nodig om te herstellen maar tegelijkertijd kunnen ze last hebben van minder trek in voedsel of problemen met voedselinname.”

Twee toepassingen

Met Resana® biedt FrieslandCampina momenteel twee aanbevelingen voor toepassingen door industriële klanten. Renata: “De eerste is een complete maaltijd die voorziet in energie en een hoge dosis proteïne. Resana® is daarbij de bron van de proteïne. Deze toepassing helpt de patiënt lichaamsgewicht op te bouwen en spiermassa te behouden. De tweede toepassing is een proteïnesupplement dat uitsluitend proteïne levert. Patiënten die herstellen, hebben meer proteïne nodig dan een gezonde volwassene en het is niet makkelijk om dit via een normaal dieet aan te bieden. Het proteïnesupplement helpt hierbij, waarmee het behoud van spiermassa en kracht wordt ondersteund.”

Gemiddelde proteïnebehoefte

Voordelen voor iedereen

“Resana® biedt voordelen voor alle betrokkenen,” zegt Renata. “Voor de patiënt om aan zijn voedingsbehoefte te voldoen om weer gezond te worden en de levenskwaliteit te verbeteren. Voor de gezondheidszorg is het voordeel dat dit type voedingssupplementen de totale kosten voor een ziekenhuis met zo’n 12 procent kan verlagen omdat de patiënt sneller herstelt. Voor onze industriële klanten en FrieslandCampina zelf biedt Resana® de mogelijkheid om toe te treden tot de compactingmarkt, een premiumsegment.”

Hoe belangrijk is de medische markt voor FrieslandCampina? Renata: “De medische markt is onderdeel van Adult Nutrition, een belangrijke pijler in onze groeistrategie voor ingrediënten. Dit is een wereldwijde markt die jaarlijks met 6 tot 8 procent groeit. Omdat mensen langer leven neemt de zorgbehoefte toe. Dit brengt specifieke voedingsbehoeften met zich mee. We verwachten onze succesvolle start in de medische industrie in 2020 voort te zetten. Het is fantastisch om te mogen werken in een rol waarbij je kunt bijdragen aan betere gezondheid!”

FrieslandCampina

27-02-2020

Meer verhalen zoals deze

Interview

5 min

Zoutreductie in kaas: de juiste balans vinden

2 min

TrackEasy: eerlijke informatie over de herkomst van kindervoeding

3 min

Goede en betaalbare 
zuivel voor iedereen

5

Gram proteïne

13

Vitamines

8

Mineralen

Susu Bendera melkpoeder in Indonesië

Jaarverslag 2019

Trends en ontwikkelingen in consumentenmarkten

Onze thema’s

Betere voeding voor de wereld

Goede inkomsten voor onze boeren

Nu en in de toekomst