Case

TrackEasy: eerlijke, uitgebreide informatie over de herkomst van kindervoeding

Arthur Law, Global Marketing Director Specialised Nutrition

Digitale innovatie in China en Hong Kong

Leestijd:
2 minuten

Case In 2019 heeft FrieslandCampina in China en Hong Kong de digitale innovatie TrackEasy gelanceerd. Via een QR-code op de Friso-verpakkingen kunnen consumenten de herkomst van hun kindervoeding volgen. Friso is hiermee het eerste kindervoedingsmerk dat op deze manier het complete verhaal in beeld brengt van de weg die de kindervoeding vanaf de bron aflegt. Ook leren consumenten de mensen achter het product kennen: de melkveehouder en zijn gezin, de chauffeur en de productiemedewerker.

In 2020 breiden we verder uit naar alle voor Friso belangrijke markten wereldwijd

Arthur Law, Global Marketing Director van de business group Specialised Nutrition, vertelt: “Met TrackEasy geven we de consument inzicht in de gehele productieketen. Ouders worden bewust van de kwaliteit van Friso, doordat ze kunnen zien waar en wanneer het product is gemaakt – van de boerderij via het transport naar de productielocatie, tot het productieproces en het vervoer naar Azië.

We hebben TrackEasy eerst in China en Hong Kong op de markt gebracht, waar consumenten het belangrijk vinden te weten waar de melk vandaan komt waarmee de kindervoeding wordt gemaakt. Er is een stijgende wereldwijde trend waarin steeds meer consumenten vragen om meer transparantie over hun voedsel, zeker wanneer het kindervoeding betreft.”

Gebruiksvriendelijk

Arthur legt uit dat TrackEasy heel gebruiksvriendelijk is: “Alles wat je nodig hebt, is een smartphone met een camera die QR-codes scant. Op de onderkant van ieder blik Friso staat een QR-code en als je die scant, krijg je een webpagina te zien met heel gedetailleerde productinformatie. De overzichtspagina laat je zien van welke boerderij de melk komt, wanneer de melk is opgehaald, wanneer de kwaliteitscontrole heeft plaatsgevonden en wanneer het product is verscheept. Door op de iconen per fase te klikken kun je nog veel meer informatie krijgen, zoals een 360-gradenbeeld van de boerderij en zelfs wat voor weer het daar is!”

“We krijgen positieve reacties op TrackEasy van consumenten uit zowel China als Hongkong,” vervolgt Arthur. “Het geeft ze de bevestiging van de productkwaliteit en ze waarderen onze openheid.”

Wereldwijde uitrol

Arthur is trots op TrackEasy dat met diverse teams van FrieslandCampina en een aantal leden-melkveehouders binnen één jaar is ontwikkeld. “Met TrackEasy hebben we een uniek systeem dat opvalt en die bijdraagt aan vertrouwen in het merk en de reacties in China en Hong Kong zijn heel positief. In 2020 breiden we verder uit naar alle voor Friso belangrijke markten wereldwijd. Momenteel ligt onze focus met TrackEasy bij Friso, waarbij we uiteraard de resultaten meten en kijken naar mogelijkheden in andere productcategorieën.”

FrieslandCampina

27-02-2020

Meer verhalen zoals deze

3 min

Goede en betaalbare voeding voor iedereen

Betere voeding voor de wereld

Productsamenstelling

70%

van het totale volume
consumentenproducten
voldoet aan de
FrieslandCampina Global
Nutritional Standards

2 min

Resana®: veel eiwit in een kleine portie

90%

Van bevolking Nigeria heeft last
van groeibelemmeringen in 2013

Gezonde voeding bevordert een gezonde groei

Jaarverslag 2019

Highlights 2019

Onze thema’s

Betere voeding voor de wereld

Goede inkomsten voor onze boeren

Nu en in de toekomst